Üzemeltető: Blogger.

Mi hat a kombuchában?

Milyen hatóanyagokat találunk a kombucha-italban?
A cukros teában a teagomba hatására erjedési és oxidációs folyamatok indulnak be, egymásután és egymás mellett bonyolult reakciók (asszimilációs és disszimilációs folyamatok) játszódnak le. A  teagomba az ital érlelődése során értékes anyagokat állít elő, melyek belekerülnek az italba.
Az összetevők a következők:
Glükoronsav, hyaluronsav, uzninsav, jobbra forgató (L+) tejsav, borkősav, borostyánkősav, tartársav, citromsav, dextrogyral, chondroitin-szulfát.
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, B12 és C, D, E, K vitamin, valamint folsav.
Nyomelemek: vas, nátrium, mangán, magnézium, réz, cink.
Enzimek: invertáz, amiláz.
Aminosavak,  antibiotikus anyagok és egy kis mennyiségű alkohol. Az alkoholtartalom átlagosan 0,5 %.
Rendszeres fogyasztása jelentősen emeli a szervezet Q10 -koenzim szintjét.
Kis mennyiségben koffein és egyszerű cukrok, ez utóbbiak mennyisége a teaitalban 3% körüli.
Az érés során szénsav keletkezik, ami az italnak kellemes, üdítő jelleget ad.
A kombucha összetevői a szervezet egészére hatnak. Az anyagcserére gyakorolt jótékony hatásként  a sejtmembránokban a normális állapotot mellékhatások nélkül állítják helyre, ezáltal a jó közérzetet elősegítik. 

Megjegyzés küldése

kombucha, kombucha-ital, kombucha-tea, kombucha-gomba, méregtelenítés, lúgosítás, immunrendszer-erősítés, anyagcsere-harmonizálás, emésztés-javítás, bélflóra-szabályozás
Copyright © 2013-2018.Kombucha.

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP